Hyva Popup Modal
Chili sin carne
1 - 4 personer
00h 00
00h 30
Chili sin Carne er det veganske alternativet til Chili con Carne, og er en smakfull og krydret vegansk gryterett laget med bønner, grønnsaker og herlige aromatiske krydder. Perfekt som et sunnere og bærekraftig alternativ.
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 400g Kidneybønner
- 400g Kikerter
- 2pk Tomater, hakket
- 2ss Olivenolje, Extra Virgin
- 2ts Tomatpurè
- 1ts Chilipulver
- 1ts Spisskummen
- 1ts Malt Koriander
- Tortillachips
- 2stk Gul Løk
- 2stk Gulrot
- 2stk Rød Paprika
- 1stk Rød Chili
- 4 fedd Hvitløk
Fremgangsmåte
- 1. Legg bønnene i bløt over natten, skyll dem godt og kok dem i 30 minutter før bruk.
- 2. Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk chili og hvitløk.
- 3. Ha olje i en gryte og stek grønnsakene til de er blanke.
- 4. Dryss over spisskummen, malt koriander og chilipulver. Bland godt sammen.
- 5. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré og la det hele få et oppkok. La det småkoke i ca. 10 minutter til gryten har fått ønsket konsistens.
- 6. Ha i skylte kidneybønner og kikerter og smak til med salt og pepper.
- 7. Server gryten med tortillachips og rømme.
Produkter du trenger