Hyva Popup Modal
Italiensk Pizza
1 personer
00h 00
00h 00
Denne oppskriften på klassisk italiensk pizzabunn er perfekt til en smakfull og enkel middag som garanterer italiensk stemning. Topp bunnen med det du måtte ønske.
Og husk, less is more på italiensk pizza!
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 500g Tipo 00 Pizza mel
- 500g Emmer
- 10g Tørrgjær
- 25g Havsalt
- 650ml Vann
- Olivenolje
- Anbefalt Pizzafyll:
- Tomater
- Oliven
- Oregano
- Basilikum
- Pizzakrydder
Fremgangsmåte
- Hell melet på en ren flate.
- Hell over 500 ml kaldt vann mens du blander i gjæren ( bruker du fersk gjær så må den smuldres inni).
- Kna deigen godt sammen i noen minutter.
- Tilsett salt og 100 ml kaldt vann, jobb med deigen til saltet har løst seg opp.
- Forsett å kna deigen mens du heller det resterende vannet over (50 ml).
- Form deigen til en ball og la den hvile i en oljete bakebolle.
- Dekk over med en fuktig klut, og la deigen hvile i ca. 3 timer.
- Kjevl ut deigen og legg den på et oljete stekebrett.
- Legg på ønsket fyll.
- Stekes på 220 grader i 10-15 min.
- Nyt!