Italiensk Pizza

1 personer
00h 00
00h 00
Denne oppskriften på klassisk italiensk pizzabunn er perfekt til en smakfull og enkel middag som garanterer italiensk stemning. Topp bunnen med det du måtte ønske. Og husk, less is more på italiensk pizza!
Ingredienser og fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Hell melet på en ren flate.
  2. Hell over 500 ml kaldt vann mens du blander i gjæren ( bruker du fersk gjær så må den smuldres inni).
  3. Kna deigen godt sammen i noen minutter.
  4. Tilsett salt og 100 ml kaldt vann, jobb med deigen til saltet har løst seg opp.
  5. Forsett å kna deigen mens du heller det resterende vannet over (50 ml).
  6. Form deigen til en ball og la den hvile i en oljete bakebolle.
  7. Dekk over med en fuktig klut, og la deigen hvile i ca. 3 timer.
  8. Kjevl ut deigen og legg den på et oljete stekebrett.
  9. Legg på ønsket fyll.
  10. Stekes på 220 grader i 10-15 min.
  11. Nyt!