Kanelboller med kardemomme

1 personer
00h 00
00h 00
Denne oppskriften på kanelboller med kardemomme gir deg saftige og smakfulle boller med en herlig kombinasjon av varm kanel og aromatisk kardemomme.
Ingredienser og fremgangsmåte

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Varm melk og vann til ca. 37 grader.
  2. Hell væsken i kjøkkenmaskinen og tilsett gjær. Bland til gjæren har løst seg opp.
  3. Tilsett alle tørre ingredienser og elt i 10 minutter.
  4. Tilsett smør og la deigen elte i ytterligere 15 minutter.
  5. Dekk til deigen med et håndkle eller folie. La heve i 30 minutter.
  6. Kjevle ut deigen ca. ½ cm tykk og fordel fyllet. Rull sammen til en pølse og skjær i 2 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La heve tildekket i ca. 45-90 minutter.
  7. Sett ovnen på 230 grader.
  8. Når bollene er ferdig hevet, pensler du dem med pisket egg.
  9. Stek bollene i ca. 8-12 minutter og pensle dem med melk når du tar ut dem fra ovnen. Dette holder bollene lenger saftige.
  10. Pensle bollene med melk når du har tatt dem ut fra ovnen. Det holder dem lenger saftige.