Hyva Popup Modal
Kanelboller med kardemomme
1 personer
00h 00
00h 00
Denne oppskriften på kanelboller med kardemomme gir deg saftige og smakfulle boller med en herlig kombinasjon av varm kanel og aromatisk kardemomme.
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- Hvetedeig
- 4dl Vann
- 1dl Melk, Økologisk
- 50g Tørrgjær
- 1,75l Manna Hvetemel
- 250g Smør, Økologisk
- 2,5dl Manna Rørsukker
- 2ss Manna Kardemomme
- 1ts Manna Havsalt
- Fyll
- 300g Romtemperert smør, Økologisk
- 3,5dl Manna Rørsukker
- 0,5dl Manna Ceylon Kanel, Malt
- 2ss Manna Kardemomme
Fremgangsmåte
- Varm melk og vann til ca. 37 grader.
- Hell væsken i kjøkkenmaskinen og tilsett gjær. Bland til gjæren har løst seg opp.
- Tilsett alle tørre ingredienser og elt i 10 minutter.
- Tilsett smør og la deigen elte i ytterligere 15 minutter.
- Dekk til deigen med et håndkle eller folie. La heve i 30 minutter.
- Kjevle ut deigen ca. ½ cm tykk og fordel fyllet. Rull sammen til en pølse og skjær i 2 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La heve tildekket i ca. 45-90 minutter.
- Sett ovnen på 230 grader.
- Når bollene er ferdig hevet, pensler du dem med pisket egg.
- Stek bollene i ca. 8-12 minutter og pensle dem med melk når du tar ut dem fra ovnen. Dette holder bollene lenger saftige.
- Pensle bollene med melk når du har tatt dem ut fra ovnen. Det holder dem lenger saftige.