Hyva Popup Modal
Kylling Tikka Masala
1 personer
00h 00
00h 00
Tikka Masala er en fyldig og krydret indisk rett laget med marinert kjøtt eller grønnsaker i tomatsaus. Serveres med ris, naanbrød og frisk koriander for en ekte indisk smaksoppelvelse.
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 1kg Kyllingfilet, Økologisk
- 2dl Yoghurt, naturell
- 3stk Hvitløksfedd
- 2ts Manna Ingefær, malt
- 0,5stk Saften av 0,5 sitron
- 1ts Manna Chilipulver
- 2ts Manna Koriander, malt
- 2ts Manna Spisskumen, malt
- 2ts Manna Havsalt
- Saus
- 2stk Løk
- 3stk Hvitløksfedd
- 4ts Manna Ingefær, malt
- 6ss Solsikkeolje
- 2ts Manna Spisskummen
- 2ts Manna Muskat, malt
- 2ts Manna Gurkemeie
- 2ts Manna Chilipulver
- 2ss Garam Masala
- 2ss Tomatpure
- 2bokser Hermetiske Tomater, hakket
- 2,5dl Fløte
- 1,5dl Cashewnøtter, malte
- 1 Potte Fersk Koriander
Fremgangsmåte
- Lag marinaden dagen før
- 1. Skjær kyllingen i biter.
- 2. Hell yoghurt i en bolle, tilsett presset hvitløk, ingefær, chilipulver, koriander, spisskummen, salt og saft fra sitron. Bland godt!
- 3. Ha i kyllingbitene, rør om og sett i kjøleskap (helst over natten, men i minst 2 timer).
- Saus:
- 1. Finhakk løk og hvitløk, fres i litt olje i en gryte.
- 2. Tilsett ingefær, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, hermetiske tomater og tomatpuré.
- 3. La koke i noen minutter før du har oppi fløten.
- 4. Sett gryten til side mens du steker kyllingen.
- 5. Stek kyllingen i litt olje i en stekepanne. Stek litt om gangen.
- 6. Legg kyllingbitene i gryten etter hvert som de er stekte.
- 7. Tilsett resten av marinaden i sausen.
- 8. Ha oppi malte cashewnøtter, bland godt.
- 9. La det koke i 15 minutter.
- 10. Smak til med salt og pepper.
- 11. Topp med hakkede cashewnøtter og fersk koriander
- Server med ris og naan brød.