Kylling Tikka Masala

1 personer
00h 00
00h 00
Tikka Masala er en fyldig og krydret indisk rett laget med marinert kjøtt eller grønnsaker i tomatsaus. Serveres med ris, naanbrød og frisk koriander for en ekte indisk smaksoppelvelse.
Ingredienser og fremgangsmåte

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Lag marinaden dagen før
  2. 1. Skjær kyllingen i biter.
  3. 2. Hell yoghurt i en bolle, tilsett presset hvitløk, ingefær, chilipulver, koriander, spisskummen, salt og saft fra sitron. Bland godt!
  4. 3. Ha i kyllingbitene, rør om og sett i kjøleskap (helst over natten, men i minst 2 timer).
  5. Saus:
  6. 1. Finhakk løk og hvitløk, fres i litt olje i en gryte.
  7. 2. Tilsett ingefær, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, hermetiske tomater og tomatpuré.
  8. 3. La koke i noen minutter før du har oppi fløten.
  9. 4. Sett gryten til side mens du steker kyllingen.
  10. 5. Stek kyllingen i litt olje i en stekepanne. Stek litt om gangen.
  11. 6. Legg kyllingbitene i gryten etter hvert som de er stekte.
  12. 7. Tilsett resten av marinaden i sausen.
  13. 8. Ha oppi malte cashewnøtter, bland godt.
  14. 9. La det koke i 15 minutter.
  15. 10. Smak til med salt og pepper.
  16. 11. Topp med hakkede cashewnøtter og fersk koriander
  17. Server med ris og naan brød.