Hyva Popup Modal
Lasagne
1 personer
00h 00
00h 00
Lasagne er hele familiens favoritt. Denne oppskriften gir deg en sunn og bærekraftig middag med autentisk italiensk smak
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- Kjøttsaus
- 2ss Solsikkeolje (til steking)
- 3ss Tomatpure
- 1stk Tomater, hakket
- 1ts Manna Havsalt
- 1ts Manna Pepper, malt
- 2ts Manna Oregano, tørket
- 2ts Manna Basilikum, tørket
- 1ss Manna Rørsukker
- 1stk Løk
- 2stk Gulrøtter
- 2dl Vann
- 400g Karbonadedeig
- Ostesaus
- 1ts Manna Muskat, malt
- 0,5ts Manna Sort Pepper, malt
- 1ts Manna Havsalt
- 2ss Manna Hvetemel, siktet
- 6dl Melk
- Lasagneplater
- 3ss Meierismør
- 1 neve Revet ost
Fremgangsmåte
- Kjøttsaus
- 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2. Brun karbonadedeig i olje på en stekepanne.
- 3. Finhakk løk og riv gulrot - tilsettes så i karbonadedeigen.
- 4. Rør om.
- 5. Tilsett tomatpuré og la den putre litt.
- 6. Tilsett vann og rør godt om.
- 7. Ha i hakket tomater.
- 8. Tilsett salt, pepper, sukker og tørket urter.
- 9. La det småkoke i 20 minutter.
- Ostesaus:
- 1. Smelt smør og rør inn hvetemel.
- 2. Spe med melk.
- 3. Tilsett salt, pepper og malt muskattnøtt.
- 4. Kok opp under omrøring.
- 5. Tilsett revet ost.
- 6. La den putre i noen minutter til den tykner til litt.
- Lasagnemontering:
- 1. Bruk en ildfast form.
- 2. Legg lagvis med kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus
- 3. Avslutt med ostesaus og dryss over revet ost.
- 4. Stek midt i ovnen i ca 30-40 min - til osten er gylden.