Lasagne

1 personer
00h 00
00h 00
Lasagne er hele familiens favoritt. Denne oppskriften gir deg en sunn og bærekraftig middag med autentisk italiensk smak
Ingredienser og fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Kjøttsaus
  2. 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  3. 2. Brun karbonadedeig i olje på en stekepanne.
  4. 3. Finhakk løk og riv gulrot - tilsettes så i karbonadedeigen.
  5. 4. Rør om.
  6. 5. Tilsett tomatpuré og la den putre litt.
  7. 6. Tilsett vann og rør godt om.
  8. 7. Ha i hakket tomater.
  9. 8. Tilsett salt, pepper, sukker og tørket urter.
  10. 9. La det småkoke i 20 minutter.
  11. Ostesaus:
  12. 1. Smelt smør og rør inn hvetemel.
  13. 2. Spe med melk.
  14. 3. Tilsett salt, pepper og malt muskattnøtt.
  15. 4. Kok opp under omrøring.
  16. 5. Tilsett revet ost.
  17. 6. La den putre i noen minutter til den tykner til litt.
  18. Lasagnemontering:
  19. 1. Bruk en ildfast form.
  20. 2. Legg lagvis med kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus
  21. 3. Avslutt med ostesaus og dryss over revet ost.
  22. 4. Stek midt i ovnen i ca 30-40 min - til osten er gylden.