Nøttemarengskake med vaniljekrem og ferske bær

1 personer
00h 00
00h 00
Denne oppskriften gir deg en himmelsk nøttemarengskake. Topp den med vaniljekrem og søte, friske bær. Perfekt til spesielle anledninger eller når du vil imponere gjestene dine.
Ingredienser og fremgangsmåte

Ingredienser

  • Nøttemarengsbunn
  • 150g Manna Hasselnøtter
  • 6stk Eggehviter
  • 0,75dl Manna Potetmel
  • 3dl Manna Rørsukker
  • Vaniljekrem
  • 4stk Eggeplommer
  • 100g Smør
  • 0,5dl Manna Rørsukker
  • 1dl Fløte
  • 2ts Manna Vaniljesukker
  • Topping
  • 4dl Fløte
  • Topping
  • Friske bær, eller revet sjokolade og hakkede nøtter

Fremgangsmåte

  1. Nøttemarengsbunn:
  2. 1. Mal nøttene til mel.
  3. 2. Separer eggehvite og eggeplommen fra hverandre (ha eggehviten i en bolle som er ren og fettfri, eggeplommene sparer du til vaniljekremen).
  4. 3. Pisk eggehvite stivt. Ha i sukker og nøttene, vend inn forsiktig til en jevn røre.
  5. 4. Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss hakkete nøtter over hvis ønskelig.
  6. 5. Stek i 200°C i cirka 20 minutter i midten av ovnen.
  7. 6. Ta ut og la avkjøle.
  8. Vaniljekrem:
  9. 1. Ha eggeplommer, smør, sukker og fløte i en kasserolle.
  10. 2. Varm på svak varme og rør hele tiden til røren blir passe tykk.
  11. 3. Ta kasserollen bort fra varmen, og visp til den er avkjølt (cirka 37°C).
  12. 4. Rør inn vaniljesukker.
  13. 5. Sett i kjøleskap.
  14. Sett sammen kaken:
  15. 1. Skjær bunnen i to deler.
  16. 2. Legg én av delene på et serveringsfat.
  17. 3. Bre over halvparten av vaniljekremen og pisket kremfløte som du har oppå vaniljekremen.
  18. 4. Legg den andre delen av bunnen oppå og fordel deretter over resterende vaniljekrem og pisket kremfløte.
  19. 5. Dekorer med ferske bær eller revet sjokolade og nøtter.
  20. Bunn og vaniljekrem kan lages dagen før kaken skal serveres.