Hyva Popup Modal
Potet- og purreløksuppe




Potet- og purreløkssuppe er en klassisk, kremet og næringsrik suppe laget med en mild buljongbase. Perfekt som en varmende middag eller lunsj og server den gjerne med ferskt hjemmelaget brød.

Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 6stk Melne poteter
- 1stk Purreløk
- 2stk Gul Løk
- 2 Fedd Hvitløk
- 1l Kylling- eller Grønnsakskraft
- 2dl Fløte
- Hvit Pepper, malt
- Manna Havsalt
- Olivenolje, Extra Virgin
Fremgangsmåte
- 1. Del poteter i terninger, skjær opp gul løk og hvitløk.
- 2. Stek løken i en kjele med litt olje.
- 3. Del og skyll vårløken grundig.
- 4. Skjær den i mindre biter.
- 5. Stek den sammen med poteter og gul løk.
- 6. Hell i buljongen og la alt koke opp.
- 7. Tilsett fløten og kok til potetene er myke.
- 8. Bruk en stavmikser og bland til en glatt konsistens.
- 9. Smak til med salt og hvit pepper.
- 10. Skjær serranoskinke/bacon i biter og sprøstek den. Fordeles på den ferdige suppen før servering.
Produkter du trenger