Hyva Popup Modal
Semla
1 personer
00h 00
00h 00
Semla er en klassisk svensk bolle fylt med mandelmasse og toppet med luftig krem, og servert i en myk og søt hvetebolle. Perfekt til fastelavn og til kaffekosen.
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- Boller
- 5dl Melk
- 50g Tørrgjær
- 14dl Manna Hvetemel
- 1dl Manna Rørsukker
- 1stk egg
- 1 Klype Manna Havsalt
- 1ss Manna Kardemomme
- 1stk Egg til pensling
- Mandelmasse
- 300g Manna Mandler
- 300g Melis
- 3stk Eggehviter
Fremgangsmåte
- 1. Varm melken til ca. 40 grader.
- 2. Ha tørrgjæren i en kjøkkenmaskin og hell over den lunkne melken. Bland til tørrgjæren er oppløst.
- 3. Tilsett sukker, egg, kardemomme, salt, hvetemel. Begynn å elte deigen.
- 4. Tilsett det romtempererte smøret, litt etter litt, og fortsett å elte deigen i 10 minutter i maskin.
- 5. La deigen heve under et håndkle i 30 minutter.
- 6. Hell deigen ut på en melet benk og del den i 24 deler. Trill runde boller og legg dem på bakepapirkledde stekebrett.
- 7. La bollene heve tildekket i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
- 8. Pensle bollene med sammenvispet egg.
- 9. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist.
- 1. Stek mandlene i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter. La mandlene avkjøles litt.
- 2. Bruk en blender og mal mandlene til pulver.
- 3. Tilsett melis og bland igjen.
- 4. Tilsett eggehviter og bland sammen til en jevn krem.
- 5. For en løsere mandelmasse, tilsett litt fløte.
- 1. Skjær ur et lokk på toppen av bollene, ta litt brød ut av bollen.
- 2. Pisk fløten til en luftig krem.
- 3. Fyll bollene med mandelmasse og pisket krem.
- 4. Legg lokk på bollene og sikt melis over.