Hyva Popup Modal
Skårne franske pepperkaker
1 personer
00h 00
00h 00
Skårne franske pepperkaker er tynne, sprø og krydrede småkaker med en perfekt balanse av sødme og lune krydder som ingefær, kanel og nellik. Ideell til julens kaffekos, eller som en smakfull gave.
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 2dl Manna Mandler
- 200g Smør
- 1,5dl Manna Rørsukker
- 1dl Manna Sirup
- 2ss Manna Ingefær, malt
- 2ss Manna Ceylon Kanel, malt
- 2ss Nellik, malt
- 1ts Manna Natron
- 5,5dl Manna Hvetemel
Fremgangsmåte
- 1. Finhakk mandlene.
- 2. Smelt smøret i en kasserull, hell i sukker og sirup. Ta av kasserull fra komfyren.
- 3. Rør inn alt krydder og mandler.
- 4. Bland i mel og natron. Rør godt!
- 5. Hell ut deigen på kjøkkenbenken.
- 6. Del den i 2 og rull dem til to pølser på ca. 25 cm.
- 7. Legg pølsene i plastfolie og oppbevar dem i kjøleskap over natten.
- 8. Sett ovnen på 175 grader.
- 9. Ta ut rullene fra kjøleskapet og skjær tynne skiver. Legg pepperkakene på bakepapirkledde stekebrett.
- 10. Steik i ovnen i ca. 8-10 minutter.
- 11. Kjøles av på rist.
- Server med brie eller blåmuggost.