Skårne franske pepperkaker

1 personer
00h 00
00h 00
Skårne franske pepperkaker er tynne, sprø og krydrede småkaker med en perfekt balanse av sødme og lune krydder som ingefær, kanel og nellik. Ideell til julens kaffekos, eller som en smakfull gave.
Ingredienser og fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. 1. Finhakk mandlene.
  2. 2. Smelt smøret i en kasserull, hell i sukker og sirup. Ta av kasserull fra komfyren.
  3. 3. Rør inn alt krydder og mandler.
  4. 4. Bland i mel og natron. Rør godt!
  5. 5. Hell ut deigen på kjøkkenbenken.
  6. 6. Del den i 2 og rull dem til to pølser på ca. 25 cm.
  7. 7. Legg pølsene i plastfolie og oppbevar dem i kjøleskap over natten.
  8. 8. Sett ovnen på 175 grader.
  9. 9. Ta ut rullene fra kjøleskapet og skjær tynne skiver. Legg pepperkakene på bakepapirkledde stekebrett.
  10. 10. Steik i ovnen i ca. 8-10 minutter.
  11. 11. Kjøles av på rist.
  12. Server med brie eller blåmuggost.