Surdeigsbrød

1 personer
00h 00
00h 00
Surdeigsbrød er et håndlaget brød med en fyldig smak og perfekt sprø skorpe. Hver gang. Laget med naturlig surdeigskultur, får brødet en luftig tekstur og god holdbarhet. Perfekt til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.
Ingredienser og fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. 1. Bland alle ingrediensene godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  2. 2. La deigen stå og melkesyregjære i 8-10 timer før du heller brødene over i 3 godt smurte former.
  3. 3. Etterhev i 1-2 timer.
  4. 4. Stek på nederste rille i 200 grader i 60 min.
  5. 5. Ta brøda ut av formene etter noen minutter. Da slipper de ofte lettere enn om du prøver å ta dem ut av formene med det samme.
  6. 6. La dem hvile seg i minst en time før du begynner å skjære i dem.
  7. 7. Nyt!