Standard frakt koster 99 kr (gratis over 999 kr), og hjemlevering koster alltid 199 kr.

Akasiehonning, 350 g, økologisk

Lys, mild og flytende akasiehonning. Perfekt som naturlig søtning i både varme og kalde retter. En favoritt for deg som liker en lett og elegant honningvariant. Honning bør ikke gis til barn under ett år.
  kr 199,00

Tilgjengelighet På lager

stk

Sikker betaling med Klarna eller Vipps

Gratis levert til utleveringssted på ordrer over 999,-

Varenummer: 2725
Best før: 24/04/2026
Produsert: Bulgaria

Økologisk

Vegetar

Hvorfor velge økologisk Akasiehonning?

Økologisk honning lages uten bruk av sprøytemidler, GMO eller antibiotika i bikubene. Det gir både biene og naturen bedre forhold – og deg et renere produkt. Med økologisk akasiehonning får du ekte smak og ansvarlig produksjon i ett og samme glass.

Produktbeskrivelse

Akasiehonning kommer fra bier som samler inn honning fra trær fra Akasieslekten. Disse trærne stammer fra Afrika, men vokser nå over hele verden. Akasiehonningen har en mild blomstersmak som kan variere alt etter hvor i verden den kommer fra.

Akasiehonningen holder seg flytende lengre enn vanlig honning. Den har et høyt fruktosenivå og et lavere sukroseinnhold. Derfor er den ofte foretrukket av diabetikere. Andre foretrekker den framfor vanlig honning på grunn av den milde smaken. Noen mener at du ikke skal bruke honningen i kokende vann, for da mister den sine egenskaper. Det er bedre å ha den i lunkent vann, ha den som pålegg på brødet, ha den i yoghurt eller rett og slett ta en skje med honning rett fra flaska.

Laget av honning fra Bulgaria og Romania.

KRYSTALLISERING
Honning er flytende når den hentes ut fra bikuber, men de fleste sortene krystalliserer med tiden. Honning består av sukker, vann, vitaminer, mineraler og enzymer. Etter hvert begynner sukkeret å absorbere vannet. Det gjør at honningen blir fast og kornete. Noen honningsorter absorberer vann veldig raskt, andre bruker lengre tid. Dette er en helt naturlig prosess og et godt tegn som viser at honningen er ekte og ubehandlet.
Krystallisering er honningens egen måte å bevare kvalitet, næringsstoffer og smak på.

HVORDAN BLIR HONNING FLYTENDE IGJEN
Krystallisert honning har ofte en sterkere smak enn flytende, men dersom du ønsker at den blir flytende igjen fyller du honningen i en kopp for eksempel og setter koppen i varmt vann. OBS; vannet må ikke bli varmere enn 45°C. Rør honningen slik at varmen fordeler seg. Etterhvert vil krystallene brytes ned og honningen blir flytende igjen.

Ingredienser

Akasiehonning* *økologisk

Næringsinnhold (per 100 g/ml)

Energi 1420.0 KJ / 340.0 kcal
Fett 0.0 g
-- Mettet fett 0.0 g
Karbohydrater 83.0 g
-- Herav Sukkerarter 83.0 g
Protein 0.0 g
Salt 0.0 g
Check how this product is used in following recipes