Glutenfritt brød med bokhvete og kulturmelk

9 personer
00h 00
00h 00
Nyt et saftig og smakfullt glutenfritt brød laget med bokhvete og fyldig kulturmelk. Perfekt for deg som ønsket et glutenfritt alternativ, med en nydelig smak som passer til både søtt og salt pålegg
Ingredienser og fremgangsmåte

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. 1. Ta frem kjøkkenmaskin med K-spade. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene (ha fiberhusk oppi med melet og smuldre i gjæren). Mål opp vann, melk (kald) og olje, tilsett litt etter litt under sakte elting. Tilsett så honningen. Elt deigen på middels hastighet i 15 minutter. La heve tildekket i 1,5 time (Har du ikke kjøkkenmaskin elter du deigen for hånd, bruk da lunkent vann).
  2. 2. Elt deigen raskt med en slikkepott (i bakebollen). Bruk godt med mel på hendene og på kjøkkenbenken da deigen klisser. Elt inn mel i deigen ved hjelp av en slikkepott først og så med hendene. Fortsett å elte deigen på benkeplaten og tilsette mel til den ikke klisser. Del så i 9 like store emner a ca. 150 g. Trill til boller og legg over på stekebrett med bakepapir (du trenger to stekebrett). Trykk hver bolle forsiktig ned ved bruk av fingrene til den er ca. 10 cm i diameter. Gjenta på alle emnene. Prikk så med baksiden av en spisepinner el. og sett til heving i ca. 30 min.
  3. 3. Sett ovnen på 225 grader. Dryss over litt mel og stek så midt i ovnen i ca 10 minutter. Den skal bare være såvidt gyllen under og skal ikke ha en sprø stekeflate slik som rundstykker (steker du de for mye vil de bli tørre etter en runde i fryseren).
  4. 4. Nyt lunkne og frys ned de dere ikke spiser. Jeg tar de rett i brødristeren eller varmer de lett i ovnen fra fryst tilstand, men de kan også tines på benken eller i matboksen