Agar agar, 60 g, økologisk, Rapunzel

Vegetabilsk gelerings- og bindemiddel. Et glimrende alternativ til gelatin av animalsk opprinnelse. Ekstrahert fra tang.
  kr 139,00

Tilgjengelighet På lager

stk

Sikker betaling med Dintero

Gratis frakt på ordre over 999,-

Varenummer: 5122
Best før: 15/03/2026
Produsert: Marokko
Merke: Rapunzel

Økologisk

Vegan

Vegetar

Produktbeskrivelse

Agar agar er ekstrahert fra tang som er tørket i solen.

Tangen blir vanligvis høstet av dykkere som kutter av algene direkte på havbunnen. Så tørkes tangen i solen og lagres i baller i flere år. Så blir tangen vasket og et ekstrakt blir laget ved bruk av varmt vann. Dette avkjøles, geleres og konsentreres videre ved mekanisk trykk og kokes. Så blir det malt til pulver og fylt på glass.

Styrke: 700 - 900 g/cm²

BRUK
Agar agar brukes som erstatning for gelatin til fortykning i sauser, for å lage paier, kremer, glasur og i asiatiske retter.

1 ts (2 g) tilsvarer omtrent 5 ark gelatin.

Bruk en teskje for 1/2 liter væske eller til 500 g frukt.

Bland agar agar kaldt slik at det ikke klumper seg. Kok i cirka 5 minutter mens du rører hele tiden. Fyll i pisket krem ved gelering.

Ingredienser

Rødalger* *økologisk

Næringsinnhold (per 100 g/ml)

Energi 775.0 KJ / 191.0 kcal
Fett 0.3
-- Mettet fett 0.3
Karbohydrater 10.0
-- Herav Sukkerarter 0.5
Fiber 70.0
Protein 2.0
Salt 3.125