Rug, helkorn, 25 kg, økologisk

Rug er en sunn og mineralrik kornsort. Den gir brødet en fyldig og saftig smak.
  kr 769,00

Tilgjengelighet På lager

stk

Sikker betaling med Klarna eller Vipps

Gratis levert til utleveringssted på ordrer over 999,-

Varenummer: 1206
Best før: 15/07/2026
Produsert: Norge

Økologisk

Vegan

Vegetar

Produktbeskrivelse

BRUK
Rug brukes i ulike typer bakverk. Helkorn skal bløtlegges før det has som hele korn i en deig.

Siden proteinet i rug har dårlig bakeevne blir brød bakt med rug ofte tunge og kompakte. Derfor bruker en ofte surdeigmetoden når en baker rugbrød. Det gjør brødet luftigere. Brød bakt med rug blir saftig, og det holder seg lengre.

VITAMINER OG MINERALER
Rug er rik på kostfiber, vitamin E og B, magnesium, mangan, kobber, fosfor og silisium og har en lav glykemisk indeks.

Ingredienser

Rug* *økologisk

Oppbevaring : Tørt og kjølig.

Næringsinnhold (per 100 g/ml)

Energi 1245.0 KJ / 293.0 kcal
Fett 1.7 gram
-- Mettet fett 0.3 gram
Karbohydrater 60.0 gram
-- Herav Sukkerarter 0.9 gram
Fiber 13.4 gram
Protein 9.5 gram
Salt 0.001 gram