Hyva Popup Modal
Eltefritt brød med Manna urkornmel




Dette eltefrie brødet lages med økologisk urkornmel fra Manna – spelt og emmer – som gir en nydelig nøtteaktig smak og god metthetsfølelse. Brødet er superenkelt å lage og stekes i gryte for perfekt skorpe.

Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 3 dl Speltmel, siktet
- 2 dl Emmermel, sammalt
- 1/2 ts Tørrgjær
- 1,5 ts Salt
- 4 dl Lunket vann
Fremgangsmåte
- Rør sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Deigen skal være klissete.
- Dekk med plast eller lokk, og la stå i romtemperatur i 10–12 timer.
- Forvarm ovnen til 250 °C med jerngryte inni.
- Ha deigen på et melet bakepapir, form til en løs ball. Etterhev i 30 min.
- Legg deigen forsiktig i den varme gryta (med bakepapir), stek med lokk i 30 min.
- Ta av lokket og stek videre i 10–15 min til brødet er gyllent.
Produkter du trenger