Proteinbrød - Bak brød med belgfrukter

1 personer
00h 00
00h 00
Perfekt for deg som ønsker et brød med høyt proteininnhold og lavt karbohydratnivå – ideelt til frokost, lunsj eller som mellommåltid.
Ingredienser og fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. 1. Miks bønnene eller linsene med omtrent halvparten av vannet i en blender eller med en stavmikser til det blir en tynn væske.
  2. 2. Tilsett resten av vannet slik at det totalt blir 7 dl deigvæske (for 12 rundstykker).
  3. 3. Varm opp deigvæsken til 42°C (bruk gjerne et termometer).
  4. 4. Hell gjæren i en bolle og hell væsken over, bland til gjæren har løst seg opp.
  5. 5. Tilsett salt, olje, sirup, rugmel og til slutt halvparten av hvetemelet. Elt deigen og tilsett resten av melet etter hvert.
  6. 6. Elt deigen i 10-15 minutter. La deigen heve under et lokk i bollen til dobbel størrelse (ca. 30-40 minutter).
  7. 7. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den lett. Del deigen i to deler og rull dem til lengder. Skjær hver lengde i 6 deler og rull til 12 boller (for 12 rundstykker). Skjær eventuelt et snitt i bollene med en skarp kniv. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La dem heve under et lokk i omtrent 30 minutter.
  8. 8. Forvarm ovnen til 225°C.
  9. 9. Stek i ca. 15 minutter midt i ovnen.