Hyva Popup Modal
Proteinbrød - Bak brød med belgfrukter
![](https://okoland.no/media/recipe/resized/30x30/recipe/recipe-image-coming-soon.png)
![Antall porsjoner](https://okoland.no/static/version1737379268/frontend/Moogruppen/okoland/nb_NO/Mageside_Recipe/images/recipe/serving.png)
![Forberedelsestid](https://okoland.no/static/version1737379268/frontend/Moogruppen/okoland/nb_NO/Mageside_Recipe/images/recipe/prep-time.png)
![Koketid](https://okoland.no/static/version1737379268/frontend/Moogruppen/okoland/nb_NO/Mageside_Recipe/images/recipe/cooking-time.png)
Perfekt for deg som ønsker et brød med høyt proteininnhold og lavt karbohydratnivå – ideelt til frokost, lunsj eller som mellommåltid.
![Laster...](https://okoland.no/media/recipe/Proteinbr_d_med_belgfrukter_1080x1080_1.png)
Ingredienser og fremgangsmåte
Ingredienser
- 250g Linser, kikerter eller soyabønner
- 0,5dl Vann
- 1stk Tørrgjær
- 2ts Manna Havsalt
- 0,5dl Rapsolje
- 1ss Agavesirup
- 5dl Manna Rugmel
- 7,5dl Manna Hvetemel
Fremgangsmåte
- 1. Miks bønnene eller linsene med omtrent halvparten av vannet i en blender eller med en stavmikser til det blir en tynn væske.
- 2. Tilsett resten av vannet slik at det totalt blir 7 dl deigvæske (for 12 rundstykker).
- 3. Varm opp deigvæsken til 42°C (bruk gjerne et termometer).
- 4. Hell gjæren i en bolle og hell væsken over, bland til gjæren har løst seg opp.
- 5. Tilsett salt, olje, sirup, rugmel og til slutt halvparten av hvetemelet. Elt deigen og tilsett resten av melet etter hvert.
- 6. Elt deigen i 10-15 minutter. La deigen heve under et lokk i bollen til dobbel størrelse (ca. 30-40 minutter).
- 7. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den lett. Del deigen i to deler og rull dem til lengder. Skjær hver lengde i 6 deler og rull til 12 boller (for 12 rundstykker). Skjær eventuelt et snitt i bollene med en skarp kniv. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La dem heve under et lokk i omtrent 30 minutter.
- 8. Forvarm ovnen til 225°C.
- 9. Stek i ca. 15 minutter midt i ovnen.